
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 30 dkg apróra vágott paradicsom
- 1 púpozott teáskanál barna cukor
- néhány szál kakukkfű, száráról letépkedve
- 1 evőkanál szójaszósz
- 4 szelet tőkehal filé (kb. 1 kg - 2.400 Ft)
A filéket mossuk le, töröljük át és kissé sózzuk meg őket.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát, majd pirítsuk 5-8 percig, amíg enyhén megpirul. Keverjük hozzá a paradicsomot, a cukrot, a kakukkfüvet és a szójaszószt, majd forraljuk fel.
Lassú tűzön 5 percig főzzük, majd csúsztassuk bele a tőkehalat a szószba. Fedjük le és óvatosan főzzük 8-10 percig, amíg a tőkehal rostjai könnyen szétválnak. Tálaljuk sült vagy párolt burgonyával.
Jó étvágyat!